Дата публікації:
27 квітня 2021
Кількість переглядів:
1880
Поділитися:

27 квітня у рамках робочого візиту на Сумщину Сумський державний університет відвідали представники Міністерства освіти і науки України: заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький та Голова Комітету з фізичного виховання і спорту Вадим Стеценко.

Посадовці Міністерства ознайомились з діяльністю ЗВО щодо впровадження інноваційних технологій в освітньому процесі, цифровим розвитком університету. Зокрема, вони відвідали бібліотечно-інформаційний центр, де  ознайомились з технологічними можливостями університетської бібліотеки та оглянули рідкісний книжковий експонат –  факсимільне видання Пересопницького Євангелія.

У бібліотеці СумДУ Артур Селецький оформив власний електронний читацький квиток, що дає можливість користуватися унікальним репозитарієм, що у 2020 році посів 1 місце серед репозитаріїв України та 47 місце серед репозитаріїв світу.

Також представники МОН відвідали університетські навчальні центри ІТ-компаній PortaOne та MindK, а також навчально-дослідницьку лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», де ознайомились із потенціалом імерсивних технологій для навчання студентів, побачили можливості відео та вебінарстудій СумДУ, дізналися про екосистему навчальних онлайн-ресурсів університету.

Ректор СумДУ  Василь Карпуша акцентував увагу на розвитку в університеті цифрових технологій, розповів про інноваційні інформаційні розробки, зокрема, у системі інформаційного менеджменту тощо.

Також Василь Карпуша розповів про потужну університетську спортивну базу, що забезпечує розвиток 40 видів спорту і успішні виступи студентів-спортсменів СумДУ на різноманітних всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Зокрема, серед останніх здобутків – перше місце на літній Універсіаді України із дзюдо, що відбулася на спортивній базі Сумського державного університету – у Палаці студентського спорту. А сьогодні там стартують змагання учасників III літньої гімназіади України з боротьби дзюдо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]