Дата публікації:
28 квітня 2021
Кількість переглядів:
2625
Поділитися:

Директор центру технологій електронного навчання Сумського державного університету Юрій Зубань взяв участь у Форумі вищої освіти – конференції лідерів змін для обміну досвідом і кращими практиками із розвитку українських університетів.

Тема доповіді, яку презентував Юрій Зубань: «Імерсивне навчання: зануритись в професію, не виходячи з університету».

Дослідження потенціалу імерсивних технологій у навчанні розпочалися в Сумському державному університеті п’ять років тому. За цей час з’явився новий напрямок, що спеціалізується на роботі з віртуальною та доповненою реальністю, створено спеціалізовану навчально-дослідницьку лабораторію Ulab, розробляються навчальні симулятори, тренажери, підручники. Імерсивні технології допомагають студентові повністю зануритися в навчальний кейс, взаємодіяти із об’єктами, недоступними в звичній реальності, навчитися діяти в умовах критичної ситуації, та як результат – поліпшити ефективність навчання.

«Ми прагнемо, щоб завдяки технологіям віртуальної та доповненої реальності викладачі вийшли за межі стандартних засобів навчання та надали їм нові можливості», – підкреслив Юрій Зубань.

Ключові тематики цьогорічного Форуму, обговорені учасниками заходу:

  • інновації, аналітика та дослідження в університетах;
  • ефективне студентське самоврядування;
  • імерсивне навчання та розвиток стартапів;
  • співпраця університету із бізнесом та громадою;
  • системи підготовки викладачів;
  • академічна доброчесність.

Мета Форуму вищої освіти – сформувати спільноту потужних лідерів змін, підвищити довіру до системи вищої освіти України через демонстрацію кращих практик.

Організатори заходу: спільнота для навчання та викладання «Вище», Київська школа економіки, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, американські ради з міжнародної освіти, Українська асоціація студентів, GlobalLogic та Prometheus, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та голови комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]