Дата публікації:
14 травня 2021
Кількість переглядів:
1513
Поділитися:

12-13 травня  баскетбольна університетська команда Вищої ліги на своєму домашньому майданчику організувала перегляд молодих гравців з різних регіонів України. Це стало першим кроком у формуванні ігрового колективу на наступний сезон.

Перегляд мав на меті не просто розпочати відбір потенційних гравців з ДЮСШ України, а й запросити їх на навчання до Сумського державного університету. Адже саме його студенти мають складати основу команди.

«Університет створює гарні умови як для навчання, так і для різнобічного розвитку, в тому числі професійного і спортивного зростання. Це і фаховий професорсько-викладацький склад, і потужна матеріально-технічна база, і спортивна інфраструктура, і комфортні гуртожитки тощо», - наголосив проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Бріжатий, який відвідав захід.

Начальник Управління міжнародного співробітництва університету  Костянтин Кириченко додав, що навчальний заклад відкриває також можливості для отримання закордонної освіти. Він побажав спортсменам побільше «триочкових» влучань у житті.  Одним із таких «влучань» вже найближчим часом може стати вступ до Сумського державного університету.
Разом з тим, далеко не всім спортсменам вдається стати професіоналами. Існує безліч факторів, які можуть стати на заваді успішній спортивній кар'єрі. Тому поєднання спорту з можливістю отримувати освіту – це чудова нагода мати страховку в житті.
Загалом варто відзначити потенціал гравців, які взяли участь у перегляді. Приємно, що більше 20 учасників прибули до Сум з інших регіонів України. Уже найближчим часом частина з них зможе знову опинитися в стінах Сумського державного університету в якості абітурієнтів, студентів та гравців баскетбольної команди.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]