Дата публікації:
17 травня 2021
Кількість переглядів:
1876
Поділитися:

Студентська медіаагенція «Studio 16х9» Медіа-центру Сумського державного університету взяла участь у Міжнародному конкурсі короткометражних фільмів Let's Talk About Water 2021 International Prize.

 Відеороботу було опубліковано на віртуальній платформі для подальшого огляду міжнародними експертами.

До участі у конкурсі запрошувались вчені, режисери та активісти з метою освітити проблеми забруднення та надлишкового споживання водних ресурсів.

Загалом в конкурсі взяло участь понад 200 учасників з різних країн світу: України, США, Нігерії, Ємену, Еквадору, Німеччини, Молдови, Індії, Пакистану, Франції, Австралії, Канади, Марокко, Непалу, Таджикистану, Росії, Ірану, Туреччини, Філіпін, Білорусі, Бангладешу, Лівану, Мексики, Індонезії, В'єтнаму.

Мета створення проєкту Let's Talk About Water – підвищити обізнаність людей про місцеві, регіональні і глобальні водні проблеми, з якими стикається людство, за допомогою заходів і розмов, що розгортаються навколо публічних показів фільмів.

Перший захід LTAW було організовано восени 2009 року в Каліфорнійському університеті в Ірвіні професором Джеєм Фамігліетті (GIWS), істориком кіно Ліндою Лилиенфельд (LTAW) і колегами з Консорціуму університетів з розвитку гідрологічних наук Inc. З тих пір кінематографічні заходи LTAW проводяться по всьому світу щороку.

У 2019 році LTAW створив партнерство з GIWS, присвячене поширенню науки про воду і кліматичні зміни через щорічний кінофестиваль, подкасти тощо. Усе це, поєднуючи силу кіно з силою науки, зможе інформувати, залучати і надихати людей по всьому світу вирішувати проблеми та долучитися до дискусії про водні проблеми і шляхи їх вирішення.

Під час створення фільму студенти СумДУ зіткнулися з проблемою погодних умов, оскільки в Сумах три тижні поспіль йшли дощі, через що зйомки весь час відкладалися. Погода вирішила допомогти всього лише за день до дедлайну, але це не зашкодило створенню відеоролику, а навпаки – додало жаги та запалу до втілення ідеї.

Переглянути ролик можна на сайті проєкту https://films.letstalkaboutwater.ca/movies/458

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]