Дата публікації:
17 травня 2021
Кількість переглядів:
7764
Поділитися:

14-16 травня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся Play Off та Grand Final першого обласного турніру з кіберспорту CYBER SUMDU [CS:GO].

Учасниками змагань шкільної та студентської ліги онлайн і оффлайн стали близько 300 учнів загальноосвітніх шкіл та студентів.

Організаторами турніру виступили Федерація кіберспорту України, Сумський державний університет, Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту, зокрема, кафедра економічної кібернетики, факультет  електроніки та інформаційних технологій, кафедра військової підготовки СумДУ, Наукове товариство студентів (слухачів), аспірантів, докторантів і молодих вчених СумДУ, Студентський ректорат СумДУ, ВГО «Спортивна студентська спілка України», комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

Кіберспортивний рух швидко розвивається на базі СумДУ. Щорічно університет проводить кіберспортивні турніри, кількість учасників яких постійно збільшується. Кіберспорт стає не тільки офіційним видом спорту, але й частиною життя нашого університету, тут використовується високоякісна матеріально-технічна база, сучасні, оснащені новітніми технологіями аудиторії. Підготовка спортсменів, проведення змагань і розробка ігор відкривають нові можливості та перспективи. Наразі СумДУ є лідером у регіоні з розвитку кіберспортивного руху.

Проректор з науково-педагогiчної роботи Олександр Бріжатий відзначив, що СумДУ доклав максимум зусиль, щоб організувати змагання на високому професійному рівні, адже перший обласний турнір неодмінно має бути вищого гатунку.

Учасники турніру продемонстрували високий рівень підготовки та творчий підхід до ігрових змагань, а також чесну командну боротьбу. Усі бажаючі мали змогу спостерігати за змаганнями у режимі онлайн.

Перший проректор СумДУ, професор Сергій Леонов побажав переможцям якнайдовше триматися на досягнутій вершині, а тим, хто зупинився за крок до перемоги – не втрачати надію та активно тренуватися. Він зазначив, що кіберспорт є одним із 40 видів спорту, які активно розвиваються на базі Сумського державного університету, та запросив учасників шкільної ліги продовжувати розвиток у цьому напрямку разом з нашим університетом.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]