Дата публікації:
21 травня 2021
Кількість переглядів:
2116
Поділитися:

20 травня відбувся візит до Сумського державного університету директорки Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінети Кляйне та керівниці проєктів Центру Світлани Ротаєнко, котрі перебувають на Сумщині у рамках участі у міжнародному семінарі з питань стійкості і безпеки, що упродовж трьох днів проходить на базі Конгрес-центру і сьогодні завершує свою роботу.

Під час візиту відбулась зустріч представниць Центру з ректором Василем Карпушею, на  якій також були присутні начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко, керівниця Координаційного центру гуманітарної політики Ніна Світайло та Микола Назаров, керівник Центру досліджень регіональної безпеки СумДУ.

Василь Карпуша подякував Вінеті Кляйне за підтримку і взаємокорисне партнерство у рамках реалізації програм безпеки, а також зосередив увагу на можливостях і досягненнях університету, зокрема в напрямках міжнародного співробітництва.

Він зауважив, що незважаючи на кризові явища, спричинені пандемією коронавірусу, університет активно розвиває міжнародне партнерство. Результатом цієї роботи, у тому числі, є збільшення кількості студентів з інших країн світу, які обрали для здобуття вищої освіти СумДУ.

Начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко зазначив, що університет співпрацює з близько 300-ми партнерами з 50 країн світу, зокрема, з країнами Європейського Союзу.

Він підкреслив, що СумДУ є підписантом Великої Болонської Хартії. Університет будує науково-освітній процес на європейських стандартах, впроваджує сучасні технології, новітнє обладнання, у тому числі, за допомогою масштабних міжнародних грантових проєктів.

Директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне зауважила, що чула багато позитивних відгуків про СумДУ і нарешті мала можливість особисто переконатися у їх правдивості. Як один із прикладів успішної реалізації програм міжнародної співпраці Вінета Кляйне назвала семінар з питань стійкості і безпеки, у якому безпосередньо бере участь.

По завершенні зустрічі Вінета Кляйне поділилась враженнями про університет у «Книзі відгуків». А затим гостям було запропоновано екскурсію. Вінета Кляйне та Світлана Ротаєнко  ознайомились з сучасними технологічними новаціями, які пропонує бібліотека СумДУ, а також з унікальними можливостями віртуальної і доповненої реальності, які надає навчально-дослідницька лабораторія «Ulab».

Після візиту до головного кампусу у Конгрес-центрі СумДУ Вінета Кляйне прочитала лекцію для студентів СумДУ, у якій окреслила роль НАТО у сучасному світі, розповіла про відносини Україна-НАТО, про те, чим займається Центр інформації та документації НАТО в Україні, які проєкти він реалізовує, висловила свої думки щодо формування громадської дипломатії.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]