Дата публікації:
21 травня 2021
Кількість переглядів:
2406
Поділитися:

21 травня Сумський державний університет відвідала Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, яка перебуває на Сумщині у робочій поїздці. У рамках візиту було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством у справах ветеранів України та Сумським державним університетом. Документ підписали Юлія Лапутіна та ректор СумДУ Василь Карпуша.

Згідно з Меморандумом, Міністерство та СумДУ планують спільно працювати над вирішенням проблемних питань ветеранів, сприяти поширенню інформації щодо прав та соціальних гарантій для ветеранів та членів їх сімей, максимально використовувати наявні можливості для професійної перепідготовки  осіб, які брали участь у бойових діях під час проведення АТО (ООС), на цивільні спеціальності, затребувані на ринку праці. Зокрема, планується розроблення та впровадження  навчальних програм, короткотермінових курсів, консультаційна підтримка, проведення на базі СумДУ спільних освітніх, спортивних заходів та соціально-психологічних тренінгів тощо.

За програмою візиту Міністр відвідала Університетську клініку, де ознайомилась з діагностично-реабілітаційною базою та потенціалом щодо програм лікування ветеранів АТО. У Палаці студентського спорту Юлія Лапутіна оглянула умови організації спортивних та масових заходів для ветеранів.

Під час перебування у головному кампусі Міністр поклала квіти до Пам’ятного знака загиблому студенту-воїну, ознайомилась з інформаційними навчально-науковими ресурсами бібліотеки СумДУ, з унікальними технологічними можливостями навчально-дослідницької лабораторії віртуальної і доповненої реальності «Ulab», прочитала лекцію для студентів спеціальностей «Право», «Психологія» та «Журналістика» на тему «Смислова війна РФ проти України: інструменти, засоби, досвід протидії».

Ректор СумДУ Василь Карпуша зазначив, що університет має широкі можливості для впровадження ідей та проєктів Міністерства у справах ветеранів, висловив сподівання на плідну співпрацю.

«Я приємно вражена потенціалом Сумського державного університету, фаховим і мотивованим колективом, який розвиває різні напрямки діяльності. Рада, що в університеті приділяється велика увага питанням допомоги ветеранам, військовим, захисникам України. З боку Міністерства запевняю, що у нас буде плідна комунікація», - підкреслила Юлія Лапутіна. 

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]