Дата публікації:
28 травня 2021
Кількість переглядів:
2222
Поділитися:

27 травня у рамках робочого візиту Сумський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере разом із радником з питань освіти Умітом Єлдизом та другим Секретарем Посольства Айше Айдоглу.

Спершу в Конгрес-центрі СумДУ відбулась зустріч турецької делегації з головою облдержадміністрації Василем Хомою, а затим у головному кампусі університету представники турецького посольства поспілкувались з адміністрацією та студентами-співвітчизниками, які навчаються в нашому закладі.

Як повідомив ректор СумДУ Василь Карпуша під час офіційної частини, загалом в закладі наразі навчається близько 2 тисяч іноземних студентів, з яких більше сотні – із Туреччини. Переважно турецькі студенти здобувають освіту за медичними спеціальностями.

Ректор наголосив, що серед пріоритетів університету – подальша його інтернаціоналізація та залучення більшої кількості іноземних студентів до здобуття освіти в Сумському державному університеті.

Наразі СумДУ має потужні партнерські зв’язки з університетами Туреччини. Про це розповів начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин Кириченко.

«Наше співробітництво з університетами Туреччини розпочалось ще наприкінці 90-років. Наразі у нас є 10 університетів-партнерів. В основному ми співпрацюємо з ними в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+, Уряду Туреччини «Мевлана», реалізовуємо спільні наукові та освітні проєкти», - зазначив Костянтин Кириченко.

Пан Ягмур Ахмет Гюльдере висловив зацікавленість у розвитку освітніх зв’язків Туреччини з Україною в освітній сфері. У цьому аспекті співпраця з Сумським державним університетом є перспективною, оскільки заклад забезпечує надання якісної освіти. Певною мірою переконатися в цьому турецька делегація мала можливість, ознайомившись з сучасною навчальною базою, зокрема, технологічними новаціями бібліотеки СумДУ та навчально-дослідницької лабораторії «Ulab», а також поспілкувавшись зі студентами-співвітчизниками. Тож пан Посол і радник з питань освіти Посольства Туреччини висловили намір усіляко сприяти поглибленню партнерства їхньої країни з СумДУ, зокрема, інформаційно, аби якомога більше абітурієнтів дізналися про перспективи здобуття освіти в нашому закладі, що відкриває можливості для подальшої успішної кар’єри.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]