Дата публікації:
31 травня 2021
Кількість переглядів:
1869
Поділитися:

29 травня в Сумах відбувся міський захід «Ніч музеїв», у якому  Сумський державний університет традиційно взяв активну участь.

У бібліотеці СумДУ працювала фотовиставка Сергія Малюка «SumyStyle», музей історико-краєзнавчих досліджень і краєзнавчий квест «Стежками рідного краю». Конгрес-центр СумДУ запросив містян відвідати музей історії грошей та розвитку УАБС, а також пройти онлайн-вікторину «Історія грошей». У підвальному приміщенні Університетської клініки розмістилася «Сумська кунсткамера», організована кафедрою патологічної анатомії Медичного інституту.

Ще одним проєктом СумДУ, що користувався популярністю серед відвідувачів, став «Віртуальний гід – майбутнє музеїв?». На 50 локаціях містян та гостей чекали майже «живі» голограми сумських історичних постатей – Герасима Кондрат’єва та Івана Харитоненка. Вони – нова формація гідів, які роблять реальність кращою, доповненою.

На 5 локаціях заходу в центрі міста працювали студенти-волонтери спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності». Вони розповідали, як працює сумський віртуальний гід та інші розробки СумДУ з доповненою реальністю, а також – робили відвідувачам фото з Харитоненком.

Із 16:00 до 19:00 локації «Віртуального гіда» СумДУ працювали в Театрі юного глядача (Міський театр), Палаці дітей та юнацтва (Комерційний банк), Агенції промоції Суми (Житловий будинок), Пошті на Воскресенській (Поштамт), та у провулку Академічному, біля Окружного суду.

Довідково: «Ніч музеїв» ‒ це всесвітня акція, приурочена до Міжнародного дня музеїв, яка дозволяє всім охочим оглянути різноманітні експозиції вночі. Цьогорічна тематика заходів у Сумах ‒ майбутнє музеїв: їх відновлення і переосмислення. Подія проходила в різних локаціях міста: у музеях, театрах, галереях, на центральних вулицях, внутрішніх двориках, парках та площах.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]