Дата публікації:
11 червня 2021
Кількість переглядів:
3313
Поділитися:

Ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША в інтерв’ю для «Українського радіо. Суми» прокоментував результати чергового рейтингу QS World University Rankings.

За даними цьогорічного дослідження, СумДУ підтвердив свої позиції і перебуває на 701-750 місці серед провідних університетів світу, а також поділяє 4-5 позицію серед восьми закладів вищої освіти України, представлених в рейтингу, що складається авторитетною міжнародною британською агенцією QS Quacquarelli Symonds.

«За даними ЮНЕСКО, в світі понад 25 тис. університетів. Таким чином, перебуваючи на 701-750 місці, СумДУ входить до 3% кращих університетів світу. Ця – цифра переконлива і вагома», - підкреслив Василь КАРПУША.

Ректор зауважив, що у своїх висновках міжнародні агенції є об’єктивними і неупередженими, оскільки збирають дані для досліджень самостійно, а оцінювання проводять за різними показниками, використовуючи різні джерела інформації. До того ж, методики і критерії оцінювання у кожної агенції свої. Тим більш вагомим є входження Сумського державного університету одразу до двох з найбільш авторитетних світових рейтингів: уже згаданого QS World University Rankings, а також – Times Higher Education World University Rankings (THE), у якому наш заклад знаходиться на позиції 501-600 серед університетів світу та посідає 1-2 місце серед ЗВО України.

Важливою складовою входження до міжнародних рейтингів, зазначив очільник СумДУ, є визнання дипломів наших випускників. У багатьох країнах світу роботодавці оцінюють вагомість диплому з присутністю закладу вищої освіти, який його видає, у рейтингових списках університетів.

Ректор СумДУ також розповів про напрямки міжнародного співробітництва, на розвиток якого входження у світові рейтинги теж істотно впливає, наголосив, що серед пріоритетів університету – подальша його інтернаціоналізація, залучення більшої кількості іноземних студентів до здобуття освіти, таким чином, активна інтеграція Сумського державного університету в світовий науково-освітній простір.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]