Дата публікації:
11 червня 2021
Кількість переглядів:
3472
Поділитися:

Триває набір на навчання за програмою підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки Сумського державного університету.

Після проходження військової підготовки випускникам кафедри присвоюється звання «молодший лейтенант запасу», вони не підлягають призову на строкову службу рядового та сержантського складу й можуть продовжити службу на посадах офіцерського складу в ЗСУ за контрактом або в органах СБУ, МВС, ДСНСУ та інших.

На сьогодні Сумський державний університет – це єдиний в регіоні вищий навчальний заклад, який має право проводити військову підготовку громадян з п’яти військово-облікових спеціальностей за програмою підготовки офіцерів запасу з присвоєнням первинного офіцерського звання http://kvp.sumdu.edu.ua/. 

До вступних випробувань у цьому році допускаються громадяни України, які мають або здобудуть освітній ступінь вищої освіти не нижче бакалавра (станом на липень 2023 року), придатні до військової служби за станом здоров’я та морально-діловими якостями.

Як повідомив завідувач кафедри військової підготовки, полковник запасу Микола Ляпа, наразі на кафедрі навчаються понад 1000 студентів із 6 областей України. Термін навчання складає два роки. Студенти мають право обрати як денну, так і дистанційну форму навчання. Також є вибір джерела фінансування навчання: за кошти державного бюджету, за  кошти юридичних та фізичних осіб. Державне фінансування передбачає обов’язкову службу на посадах офіцерського складу в ЗСУ.

 На кафедрі створені всі необхідні умови для якісного проведення військової підготовки, що передбачає штат досвідчених науково-педагогічних працівників та розвинуту матеріально-технічну бази. Активно реалізується наукова складова діяльності науково-педагогічних працівників кафедри, розробляються і видаються підручники, монографії, навчальні посібники. Щорічно студенти кафедри виборюють призові місця у всеукраїнських наукових конкурсах. Створена й ефективно використовується сучасна науково-експериментальна та навчально-лабораторна база, в тому числі власна розробка кафедри – Віртуальний артилерійський полігон.   

 У період карантинних обмежень на кафедрі військової підготовки активно реалізується система змішаного (гібридного) навчання, що передбачає поєднання дистанційного навчання, самостійного вивчення теоретичного матеріалу та очних практичних занять. Така форма занять є досить зручною для студентів віддалених регіонів, адже на кафедрі навчаються здобувачі військової освіти з 22 ЗВО України.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]