Дата публікації:
16 червня 2021
Кількість переглядів:
2514
Поділитися:

Організаторами Міжнародної конференції «Конструювання, моделювання, виробництво: обмін інноваціями» (DSMIE-2021), що пройшла у Львові з 8 по 11 червня, стали Сумський державний університет, Національний університет «Львівська політехніка» і Міжнародна асоціація технологічного розвитку та інновацій.

Партнерами конференції виступили Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Технологічний університет м. Кєльце (Польща), Західночеський університет (Чехія), Познанський технологічний університет (Польща), Асоціація просування інноваційних технологій «InnovativeFET» (Хорватія) та Товариство Робототехніки Боснії та Герцеговини.

Цьогорічна конференція проходила у змішаному форматі. Захід зібрав майже 50 офлайн-учасників і більше 300 учасників зі всього світу, які долучилися до конференції за допомогою дистанційних технологій. Загалом участь у роботі конференції взяли представники провідних університетів, науково-дослідних установ та промислових компаній із 20 країн світу. Це підтвердило не лише міжнародний статус конференції DSMIE-2021, а й її світове значення для розвитку галузей машинобудування, матеріалознавства, механічної інженерії та хімічних технологій.

Упорядкованість пленарних та тематичних секцій додала легкості та зручності для кожного учасника конференції. У рамках конференції виступили 3 запрошених спікери – вчені зі світовим ім’ям у галузі інженерії з університетів, що входять до світових рейтингів, а саме: Віталій Пасічник (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Україна), Катажина Антош (Жешувський технологічний університет, Польща), Альпер Уйсал (Технічний університет Йілдіз, Туреччина). Вони презентували результати, здобутки, інноваційні розробки і тенденції подальших наукових досліджень, а також пропозиції до співпраці.

45 тематичних доповідей та 55 постерів підтвердили високий науковий рівень конференції. Ознайомитися із постерами можна за посиланням https://dsmie.sumdu.edu.ua/schedule/posters.html.

Повнотекстові статті опубліковано у двох томах у виданні Advances in Design, Simulation and Manufacturing IV серії Lecture Notes in Mechanical Engineering всесвітньо відомого видавництва Springer Nature (Швейцарія), яке індексується наукометричною базою даних Scopus та Web of Science Core Collection. Ознайомитися із контентом можна за посиланням https://dsmie.sumdu.edu.ua/schedule/proceedings.html.

У рамках конференції з метою популяризації сучасних тенденцій та інновацій в інженерії проведено літню школу «DSMIE Summer School», у якій взяли участь більше 40 студентів і аспірантів. Завдяки сприянню Міжнародної асоціації технологічного розвитку та інновацій молоді науковці мали безкоштовний доступ до всіх секцій конференції, а також вільний доступ до 340 повнотекстових статей, що опубліковані у матеріалах конференції за період 2018-2021 рр.

Сумський державний університет,  Національний університет «Львівська політехніка» та Міжнародна асоціація технологічного розвитку та інновацій активно підтримують новітні тенденції та впроваджують провідні світові технології.

Як зазначив голова міжнародної конференції DSMIE-2021, завідувач кафедри «Технологія машинобудування, верстати та інструменти» СумДУ, доктор технічних наук, професор Віталій Іванов: «Надійне партнерство створило підґрунтя для проведення такого масштабного та важливого науково-практичного форуму, що об’єднав світову науку та промисловість».

Організатори та учасники 4-ї Міжнародної конференції «Конструювання, моделювання, виробництво: обмін інноваціями» (DSMIE-2021) впевнені, що змогли створити потужну основу для якісних змін та адаптації сучасної інженерії до викликів світового сьогодення.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]