Дата публікації:
16 червня 2021
Кількість переглядів:
2560
Поділитися:

16-17 червня 2021 року в онлайн-форматі проходить церемоніальна зустріч, присвячена 32-річниці підписання Великої Болонської Хартії Університетів і запуску оновленої версії документа.

В урочистому заході беруть участь понад 200 учасників-підписантів оновленої Великої Болонської Хартії Університетів-2020, яка об’єднує прогресивні заклади вищої освіти Європи та світу, серед яких – Сумський державний університет. Наш університет на масштабному заході представляють ректор Василь КАРПУША та помічник ректора, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

Оскільки за три десятиліття умови діяльності, проблеми і виклики, з якими стикаються університети змінилися, виникла потреба у підготовці нового документа, що відображав би ці тенденції та посилив роль ЗВО у суспільстві для наступних поколінь.

Оновлений документ, що підтверджує глобальний вимір діяльності університетів, а також їх визначну роль в подоланні сучасних викликів людства, був схвалений Радою Обсерваторії Великої Хартії у березні 2020 року. Планувалось провести масштабний захід з відзначення важливості здобутків сфери вищої освіти та здійснити підписання Великої Хартії Університетів у м.Болонья (Італія) у вересні 2020 року, проте, через пандемію захід було відтерміновано.

У зв’язку з продовженням карантинних обмежень, організатори запропонували університетам-партнерам здійснити урочисту церемонію підписання у відеоформаті. СумДУ охоче долучився до такої важливої ініціативи. 5 травня ректор Василь КАРПУША підписав оновлену Велику Болонську Хартію Університетів.

Участь СумДУ у зустрічі підписантів оновленої Великої Болонської Хартії Університетів – свідчення визнаної інтеграції університету до міжнародної освітянської спільноти, запровадження європейських стандартів в освітні та наукові послуги, потужної міжнародної співпраці СумДУ в Європейському просторі вищої освіти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]