Дата публікації:
23 червня 2021
Кількість переглядів:
6912
Поділитися:

З нагоди успішної участі у всеукраїнських студентських спортивних змаганнях у 2020/2021 навчальному році в Сумському державному університеті відбулися урочистості та нагородження студентів-призерів і команд-переможців.

Після річної карантинної перерви студенти-спортсмени взяли участь у комплексних змаганнях, що мають назву Універсіада України.

Такі змагання, як правило, є відбірковими для формування команд, які мають право брати участь у європейських студентських чемпіонатах та Всесвітніх Універсіадах.

У змаганнях III Зимової Універсіади та XVI Літньої Універсіади України у складі збірних команд СумДУ взяли участь близько 200 студентів-спортсменів.

У 12 видах  Універсіади України понад 60 студентів-спортсменів університету здобули титули призерів та чемпіонів.

У вітальному слові ректор Василь КАРПУША висловив слова подяки тренерам та спортивному менеджменту університету за якісну організацію і підготовку команд, а студентам-спортсменам – за відданість та стійкість у досягненні перемоги на спортивній арені. 

Захід пройшов під егідою Сумського відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України, керівник якого голова вченої ради, Почесний ректор СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ вручив спортсменам і тренерам заслужені нагороди.

Анатолій ВАСИЛЬЄВ зазначив, що в СумДУ створені всі умови для занять улюбленим видом спорту: функціонує 40 спортивних об’єктів та 85 спортивних секцій, створений Центр спортивної медицини, відкрито на базі університету два Центри олімпійської підготовки спортсменів, налагоджена система харчування, медичного супроводу та проживання спортсменів.

На спортивне свято були запрошені представники органів державної влади та місцевого самоврядування: заступник Сумського міського голови Віра МОТРЕЧКО, директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія ГРОБОВА та начальник Сумської філії Комітету фізичного виховання і спорту МОН України Владислав МАСЛОВ. Під час нагородження гості свята висловили  впевненість, що студенти-спортсмени Сумського державного університету підкорятимуть ще не одну спортивну вершину та неодноразово вийдуть на Олімпійські старти!

 Нових вам злетів і яскравих перемог, студенти-спортсмени СумДУ!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]