Дата публікації:
24 червня 2021
Кількість переглядів:
2669
Аудіоверсія:
Поділитися:

23 червня відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти між урядами України та Китайської Народної Республіки.

У ньому взяли участь заступники міністрів освіти: з боку України – заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко та з боку Китаю – заступник Міністра освіти Тянь Сюєцзюнь.

У рамках онлайн-засідання Підкомісії було проголошено створення Китайсько-Українського Університетського Альянсу, до складу якого увійшли по 6 закладів вищої освіти від кожної країни. У числі українських ЗВО – Сумський державний університет. У ході онлайн-зустрічі відбулося підписання угоди про міжнародне співробітництво СумДУ з Аерокосмічним університетом м. Шеньян.

Учасники засідання обговорили питання щодо посилення співпраці між закладами вищої освіти України та Китаю, зокрема, обмін інформацією про нові інноваційні підходи в освітній галузі двох країн, проведення спільних заходів для обміну досвідом у контексті створення та функціонування нових платформ для дистанційного навчання в умовах пандемії, надання всебічної підтримки у вивченні мови, літератури та культури двох країн, а також  перспективи розвитку академічної мобільності студентів, запровадження подвійних дипломів, подвійного керівництва науковими роботами, особливості навчання в магістратурі та аспірантурі.

Заступники Міністрів освіти обох країн відзначили високий рівень реалізації домовленостей, досягнутих за результатами Третього засідання Підкомісії і висловили сподівання на подальший розвиток і розширення двостороннього співробітництва.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]