Дата публікації:
25 червня 2021
Кількість переглядів:
3109
Поділитися:

24 червня на засіданні вченої ради відбулося нагородження переможців рейтингу структурних підрозділів університету за підсумками 2020 року. Відповідні дипломи керівникам вручив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Рейтинг структурних підрозділів СумДУ проводиться з 2010 року з метою оцінки потенціалу та рівня роботи інститутів, факультетів, кафедр та стимулювання їх до підвищення якості роботи.

Серед факультетів та інститутів першість здобув навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького (з цього року разом з навчально-науковим інститутом бізнес-технологій «УАБС» реорганізований у Навчально-науковий інститут бізнесу, економіки та менеджменту).

 Друге місце розділили факультет електроніки та інформаційних технологій з факультетом технічних систем та енергоефективних технологій.

Серед кафедр на першому місці – кафедра маркетингу, на другому – кафедра економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування, на третьому – кафедра наноелектроніки та модифікації поверхні, кафедра міжнародних економічних відносин, а також кафедра адміністративного, господарського права та фінансово-економічної безпеки.

Вчена рада на черговому засіданні розглянула питання щодо стану забезпечення якості підготовки фахівців та розвитку наукових досліджень на факультеті технічних систем та енергоефективних технологій (ТеСЕТ) і відзначила роботу, спрямовану на вдосконалення організації освітньої діяльності, підвищення якості підготовки фахівців, використання нових форм та методів навчання, покращення методичного забезпечення, а також рівень підготовки науково-педагогічних кадрів та розвиток наукових досліджень.

Перший проректор СумДУ Сергій Лєонов наголосив, що факультет ТеСЕТ прогресує, має великий потенціал для подальшого розвитку, а стабільна співпраця викладачів зі студентами приносить високі результати на олімпіадах і конкурсах наукових робіт.

«Філософія діяльності факультету ТеСЕТ повністю відповідає філософії розвитку університету», - підкреслив голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Вчена рада визначила заходи та пріоритетні напрямки для реалізації потенціалу факультету в освітній та науковій роботі.

Також члени вченої ради розглянули кадрові питання: про присвоєння вчених звань, обрань на посади, затвердивши подані кандидатури таємним голосуванням, прийняли документи  загальноуніверситетської нормативної бази, ухвалили низку інших актуальних рішень.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]