Дата публікації:
05 липня 2021
Кількість переглядів:
2331
Поділитися:

20-28 червня у рамках розширення співпраці між Сумським державним університетом та закладами вищої освіти Кенії відбувся візит начальника управління міжнародного співробітництва Костянтина КИРИЧЕНКА та заступниці директора Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту (ННІ БІЕМ) з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяни МАЙБОРОДИ до м. Найробі (Кенія).

Даний візит став успішним з точки зору презентації інноваційного потенціалу університету, різноманіття сучасних освітніх програм, наукових напрямів та міжнародної співпраці. Спілкування із представниками ЗВО Республіки Кенія, потенційними абітурієнтами та замовниками послуг університету засвідчило великий інтерес до діяльності СумДУ. Попередніми результатами візиту, насамперед, стали домовленості щодо довготривалого партнерства з Університетом м. Найробі, Університетом Стратмор, Африканським Назаринським Університетом.

Під час переговорів були окреслені перспективні напрями співпраці, зокрема, програми віртуальної та фізичної академічної мобільності студентів, обмін викладачами, спільні наукові дослідження, публікаційна активність та участь у конференціях, короткотермінові програми навчання для викладачів та студентів, підвищення кваліфікації та багато іншого. Найближчим часом заплановано церемоніальне підписання відповідних угод.

У рамках візиту представники університету мали зустрічі з випускниками міжнародних шкіл Найробі, зацікавленими в отриманні вищої освіти в університетах за кордоном, де представили освітні програми і можливості для навчання у СумдУ, а також взяли участь у Міжнародній освітній та кар’єрній виставці у м. Найробі.

На зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом України у Кенії Андрієм ПРАВЕДНИКОМ і колективом Посольства представники Сумського державного університету обговорили питання важливості популяризації можливостей української освіти у Кенії та розширення освітньої співпраці між ЗВО двох країн. Тож тепер очікуємо на нові спільні проєкти та збільшення кількості кенійських студентів у СумДУ!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]