Дата публікації:
07 липня 2021
Кількість переглядів:
2652
Поділитися:

Студенти Університету Бінгхем (Нігерія) взяли участь у міжнародному онлайн-курсі «Економіка кібербезпеки», розробленому і проведеному викладачами Навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту (БіЕМ) Сумського державного університету.

1 липня Посол України в Нігерії Валерій КІРДОДА на зустрічі в Посольстві України в Нігерії передав представникам Університету Бінгхем сертифікати про успішне завершення їхніми студентами онлайн-курсу.

Онлайн-навчання з економіки кібербезпеки пройшли 35 студентів Університету Бінгхем. Курс розрахований на 8 модулів. У рамках програми студенти ознайомилися з ризиками кібербезпеки, способами протидії поширеним мережевим атакам і шахрайству, захистом даних, а також з психологічними аспектами цифрової економіки.

Організатори проєкту «Економіка кібербезпеки» від СумДУ: заступниця директора з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами БіЕМ Тетяна МАЙБОРОДА (координаторка проєкту), а також завідувачка кафедри економічної кібернетики та гарант е-курсу Ольга КУЗЬМЕНКО.

Команда лекторів: Олена ПАХНЕНКО, Вікторія БОЖЕНКО, Сергій МИНЕНКО, Костянтин ГРИЦЕНКО, Інна ТЮТЮННИК та Ірина ДІДЕНКО.

Від Університету Бінгхем проєкт координували: директор офісу інформації та протоколу Місал ДАБУРІ (на той час: координатор співпраці між університетами Бінгхем та СумДУ та керівник офісу розвитку Університету) і декан економічного факультету Абайомі АВУДЖОЛА.

Координаторка проєкту «Економіка кібербезпеки» Тетяна МАЙБОРОДА розповіла, що онлайн-курс для нігерійських студентів розроблявся викладачами СумДУ на замовлення Університету Бінгхем, оскільки ця тема є для них надзвичайно актуальною. Загалом же співпраця між сумським та нігерійським закладами вищої освіти триває з травня 2019 року, після візиту до СумДУ ректора Бінгхему, під час якого була підписана угода про співпрацю та низка додаткових угод за відповідними напрямками.

Як зазначила завідувачка кафедри економічної кібернетики Ольга КУЗЬМЕНКО, нігерійських студентів наскільки зацікавила інформація, отримана під час онлайн-курсу, що вони висловили бажання продовжити своє навчання в магістратурі СумДУ за освітньою програмою «Економічна кібернетика».

А вагомим підтвердженням важливості співпраці між українським та нігерійським університетами є те, що урочиста подія вручення сертифікатів про успішне завершення курсу була висвітлена кількома провідними медіа Нігерії.

Наразі тривають перемовини з іншими освітніми закладами світу щодо співпраці з СумДУ в рамках проєкту «Економіка кібербезпеки».

 

Фото зустрічі Посла України в Нігерії з представниками Університету Бінгхем - з офіційного сайту  Посольства України у Федеративній Республіці Нігерії

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]