Дата публікації:
15 липня 2021
Кількість переглядів:
2942
Поділитися:

Сумський державний університет, як визнаний науковий, освітній та культурний центр Північно-східного регіону України з розбудованою системою продуктивних взаємовідносин із владою, бізнесом та громадськістю, зважаючи на ситуацію, що склалась у Білорусі, на тиск з боку влади на студентську молодь, готовий надати абітурієнтам та студентам цієї країни підтримку у прагненні здобувати вищу освіту.

Сумський державний університет у 2021-2022 навчальному році пропонує для молоді Білорусі такі освітні можливості:

  • вступ на навчання на бакалаврські та магістерські програми;.
  • можливість поновлення для подальшого навчання на бакалаврських та магістерських програмах.

Додатково повідомляємо про можливість вивчення української мови, як іноземної, за допомогою розробленого фахівцями університету онлайн-курсу. Він розміщений на власному університетському ресурсі навчальних онлайн-курсів «Екзамінаріум» (https://examenarium.sumdu.edu.ua/free_study/join/151) і надаватиметься білоруським студентам та абітурієнтам безкоштовно.

Згідно з інформацією МОН України:

  • громадяни Республіки Білорусь для в’їзду до України з метою навчання не потребують запрошення від закладу вищої освіти або візи;
  • для зарахування до закладів вищої освіти у 2020-2021 навчальному році необхідно подати документи не пізніше 01 листопада 2021 року;
  • документи про освіту, видані в Білорусі, на підставі яких відбуватиметься вступ, можуть бути подані без проставлення на них апостилю для подальшого їх визнання в Україні.

Зарахованим на навчання білоруським громадянам Сумський державний університет гарантує встановлення вартості навчання та проживання у гуртожитках університету на рівні, передбаченому для громадян України.

 Для розгляду на зарахування надсилайте заявку на пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]