Дата публікації:
17 лютого 2012
Кількість переглядів:
1527
Поділитися:

Аспіранти кафедри технічної теплофізики Сумського державного університету Олег Щербаков та Андрій Скорик з листопада по січень проходили  стажування у City University London (Лондон, Велика Британія). Воно відбувалося у рамках програми МОНмолодьспорту України щодо стажування аспірантів у провідних вищих навчальних закладах за кордоном.

За час перебування в одному із кращих вишів не лише Великої Британії, а й світу вони більше дізналися про світові тенденції у галузі компресоробудування. Зокрема, науковці СумДУ дізналися про  дослідження, проектування та розробку гвинтових компресорів для провідних компаній світу. До того ж, аспіранти відвідали компресорне підприємство HOLROYD, побували в Лабораторії Уіттла (Whittle Laboratory) у Кембриджі, яка займається аеродинамікою   турбокомпресорів, удосконаленням засобів дослідження турбомашин, обчислювальною гідро газодинамікою. Також молоді науковці Сумського державного університету взяли участь у симпозіумі, присвяченому 70-річчю одного із найбільш відомих широкій громадськості фізиків-теоретиків Стівена Хокінга.

Після повернення на Батьківщину науковці поділилися набутим досвідом зі студентами, аспірантами та науково-педагогічними працівниками факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

       

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]