Дата публікації:
20 липня 2021
Кількість переглядів:
2357
Поділитися:

20 липня в Сумському державному університеті відбулась розширена робоча зустріч за участі голови Сумської обласної державної адміністрації Дмитра ЖИВИЦЬКОГО, представників Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності облдержадміністрації.

Тема зустрічі – представлення науково-технічного потенціалу СумДУ, зокрема у напрямі розробки комплексної системи енергетичного менеджменту підприємств, установ та організацій державної і комунальної власності Сумської області.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША акцентував увагу на розвитку наукової складової діяльності закладу, відзначив потужність існуючої наукової інфраструктури, у тому числі в галузі енергозбереження, наголосив, що відповідні проєкти науковці університету готові розробити на замовлення установ та організацій області.

«Одним із факторів конкурентоздатності університету є  мультидисциплінарність наукових розробок, що дозволяє виконувати  проєкти  «під ключ», надавати технічний, економічний або правовий супровід. Крім того, наші розробки економічно більш привабливі, зі збереженням традиційної їх якості», - наголосив радник ректора, голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Начальник науково-дослідної частини СумДУ Денис КУРБАТОВ представив окремі інноваційні наукові розробки, які успішно виконані на замовлення партнерів з низки регіонів області України, а також закордонних підприємств і організацій.

«Підприємства замовляють в СумДУ як конструкторську, нормативну документацію, так і виготовлення зразків продукції. Крім того, ми пропонуємо оптимізацію виробничих процесів, створення роботизованих ділянок, спеціалізованого програмного забезпечення тощо», - підкреслив Денис КУРБАТОВ.

Директор Науково-дослідного інституту енергоефективних технологій СумДУ Микола СОТНИК презентував учасникам зустрічі візію створення комплексної системи енергетичного менеджменту Сумської області. Він розповів про технічні розробки НДІ щодо моніторингу і прогнозування  тепло-, електро- та водоспоживання будівель і споруд, впровадження яких в кампусах університету, як своєрідних демонстраційних зонах, вже зараз  забезпечило значну економію коштів.

Учасники зустрічі висловили низку пропозицій, обговорили шляхи та перспективи співпраці щодо підвищення енергоефективності і енергозбереження бюджетних та комунальних об’єктів.

Голова облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ відзначив потужний науково-технічний потенціал СумДУ та запевнив, що готовий бути провідником університету в питанні просування технологій не тільки в Україні, але й за кордоном.

«Ті цілі, які ми перед собою поставили, неможливо досягти без новітніх технологій та інновацій. Тому переконаний, що співпраця Сумської облдержадміністрації і Сумського державного університету буде взаємокорисною і перспективною», - підсумував Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ.

У ході візиту до університету представники облдержадміністрації та її очільник ознайомилися з матеріально-технічною базою СумДУ, зокрема із можливостями бібліотечно-інформаційного центру та лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», відвідали навчальні корпуси й Центр олімпійської підготовки національної збірної з пляжного волейболу.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]