Дата публікації:
21 липня 2021
Кількість переглядів:
2671
Поділитися:

Мурал з’явився на будівлі корпусу № 3 Сумського державного університету, по вулиці Петропавлівській. Він символізує якісну освіту – одну із Цілей сталого розвитку ООН.

Ініціатори та автори проєкту – працівники і студенти СумДУ – реалізували його у співпраці з громадською організацією «Центр освіти впродовж життя», за участі ГО BureauArt (Суми).

Як повідомив завідувач кафедри міжнародних економічних відносин СумДУ Юрій ПЕТРУШЕНКО, ідея проєкту – поширення інформації в суспільстві про 17 Глобальних Цілей сталого розвитку ООН і, зокрема, про Ціль № 4 – «Якісну освіту», що полягає у забезпеченні  всеохоплюючої і справедливої якісної освіти і заохоченні можливостей навчання протягом усього життя для всіх.

Деталі муралу розроблені студентами кафедри міжнародних економічних відносин Сумського державного університету за технологією Сommunity Аrt, мистецької практики, що полягає у взаємодії художників з місцевою спільнотою, якою вони, у даному випадку, і є. І саме думки та емоції студентів, які навчаються в цьому університетському кампусі, втілені на малюнку муралу.

«Приємно, що проєкт сподобався людям, викликав значний інтерес. Люди різного віку фотографуються біля муралу, цікавляться, що він символізує. Таким чином, через мистецтво досягаються цілі сталого розвитку якісної освіти», - зазначила ініціаторка проєкту, викладачка СумДУ Римма МИЛЕНКОВА.

Автори муралу, що вчаться чи працюють в університеті, висловили вдячність керівництву закладу за підтримку креативних ідей та сприяння реалізації Цілі сталого розвитку № 4 «Якісна освіта», адже це і є кредо нашої Alma Mater!

Проект виконано в рамках міжнародного проекту «Art for Act» за підтримки EENCE – Мережі громадянської освіти країн Східного Партнерства Європейського Союзу.

Відповідно до плану міжнародного проекту, мурали, присвячені одній із Цілей сталого розвитку, невдовзі з'являться у багатьох країнах Східного партнерства ЄС. Приємно, що перший мурал в рамках цього проєкту і який символізує якісну освіту прикрасив саме навчальний корпус СумДУ!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]