Дата публікації:
21 липня 2021
Кількість переглядів:
2781
Поділитися:

21 липня Сумський державний університет відвідала делегація з Кривого Рогу – представники Державного університету економіки і технологій та ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг».

Приводом для робочого візиту став спільний освітній проєкт ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та Державного університету економіки і технологій – «Нова Фабрика», що передбачає підготовку молодих фахівців для нової фабрики огрудкування, відкриття якої планується за два роки. Підприємство має намір створити надсучасний промисловий об’єкт з новою виробничою культурою і новими перспективами для молоді, тому зацікавлене у співпраці з провідними закладами вищої освіти України.

«Коли постало питання про потенційних партнерів серед закладів вищої освіти України в рамках проєкту «Нова фабрика», ми одразу згадали про Сумський державний університет, оскільки вже маємо досвід спілкування та успішної реалізації спільного профорієнтаційного проєкту з використанням інноваціних технологій, створених у СумДУ», - зазначив в.о. ректора Державного університету економіки і технологій Андрій ШАЙКАН.

Головні питання, що розглядалися під час зустрічі, стосувалися досвіду СумДУ в автоматизації дистанційного та змішаного навчання, розробці електронних курсів і зокрема курсів із використанням доповненої та змішаної реальності. Представники «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловили також зацікавленість у залученні до свого проєкту англомовних викладачів СумДУ як одного з провідних закладів вищої освіти України. Обговорювалися питання профорієнтаційної складової діяльності університету, досвіду функціонування системи заохочення працівників і розвитку кадрового потенціалу СумДУ.

Як повідомила начальник управління з оптимізації процесів, навчання та розвитку персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Катерина ЗАЛОЗНИХ: «Для нового проєкту ми шукаємо нові, цікаві сучасній молоді форми навчання. Наразі віртуальна та доповнена реальність – це те, що максимально цікавить студентів. Саме з цієї причини ми й звернулися до вас, оскільки знаємо, що наразі ви єдині в Україні, хто освоїв настільки передові технології».

У ході візиту гості ознайомилися із науково-освітнім потенціалом СумДУ, відвідали онлайн-студії та лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», мали можливість оцінити досвід співпраці університету із бізнесом, зокрема, з міжнародними ІТ-компаніями, які мають навчальні центри на базі СумДУ.

«Взаємостосунки із бізнесом в нашому університеті будуються через розвиток науки, як одного зі стратегічних напрямів», - наголосив ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША.

Гості також цікавились досягненнями СумДУ в міжнародних рейтингах. Як зазначив радник ректора, голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ, рейтинги – це відображення показників діяльності університету.

«Ми зібрали досвід кращих університетів світового рівня та сформулювали  власну філософію успіху, що базується на пріоритетному розвитку наукової і міжнародної діяльності з опорою на інноваційні технології», - підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]