Дата публікації:
22 липня 2021
Кількість переглядів:
2741
Поділитися:

22 липня Сумський державний університет відвідали представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Метою візиту стало підписання Меморандуму про співпрацю між Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Сумським державним університетом, що передбачає координацію зусиль у  розробленні та впровадженні науково обґрунтованих просвітницьких і навчальних програм у напрямку захисту прав та свобод громадян.

Документ підписали  ректор СумДУ Василь КАРПУША та Представник Уповноваженого Верховної ради України з прав людини в північних областях Вікторія ПЄХОВА.

Меморандумом визначено низку напрямів співпраці між сторонами, зокрема, в організації просвітницької діяльності у сфері реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, проведенні спільних заходів, спрямованих на підвищення обізнаності громадян про права людини та механізми захисту своїх прав тощо.

На зустрічі представники університету ознайомили гостей з напрямами діяльності закладу, акцентувавши увагу на формуванні соціальної політики. 

«Успішність університету досягається гармонійним розвитком різних напрямів діяльності. Філософія СумДУ якраз і полягає у поєднанні розвитку освіти, науки, культури, спорту і, разом з тим, реалізацією потужних соціальних проєктів», - зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

З низкою соціальних програм, які виконуються в університеті, гостей ознайомила керівниця Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна СВІТАЙЛО. Зокрема, вона зосередила увагу на роботі гендерного ресурсного центру та Центру соціально-гуманітарних аспектів регіональних досліджень. Показовим прикладом реалізації Сумським державним університетом місії соціально відповідального університету, пропагування сімейних цінностей, надання можливості усім представникам університетського колективу успішно поєднувати професійні та сімейні обов’язки є діяльність центру підтримки сім‘ї «Студентський лелека».   

«СумДУ є лідером у рейтингах через те, що йому як класичному університету вдається поєднувати різні спектри діяльності, залишаючи при цьому дуже виразне соціальне обличчя», – підкреслила Ніна СВІТАЙЛО.

За словами Представника Уповноваженого Верховної ради України з дотримання соціальних та економічних прав Олени СТЕПАНЕНКО, СумДУ працює на рівні якісного європейського університету.

«Студенти, які тут навчаються, можуть цим пишатися, адже ви даєте не лише грунтовні знання, але й формуєте у майбутніх фахівців соціально духовну філософію життя, у тому числі, повагу до себе та оточуючих. Розуміючи, що вони навчалися в такому закладі вищої освіти, у гідних умовах, із гідним до них ставленням, ваші випускники будуть нести цю ідею в стосунки із роботодавцями, колегами, а потім – і зі своїми підлеглими», – підсумувала Олена СТЕПАНЕНКО.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]