Дата публікації:
10 серпня 2021
Кількість переглядів:
6831
Поділитися:

10 серпня у рамках візиту до Сумського державного університету представників ЕРАМ Україна відбулося підписання договору про співпрацю.

Заплановані активності сторін в межах документа передбачають взаємовигідне партнерство у сфері інформаційних технологій, зокрема, спільну науково-дослідницьку роботу, реалізацію освітніх проєктів, впровадження інноваційних навчальних практик, спрямованих на підвищення рівня підготовки студентів, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців та науково-педагогічних працівників, обмін інформацією про нові дослідження та розробки, у тому числі, програмного забезпечення, проведення спільних профільних публічних заходів тощо.

Ректор СумДУ Василь КАРПУША зазначив, що підписання договору про співпрацю з одним із лідерів світового ринку виробників програмного забезпечення – компанією ЕРАМ – є важливим і перспективним, оскільки співпраця з роботодавцями - необхідна умова забезпечення повноцінного освітнього процесу у підготовці фахівців будь-якої спеціальності.

«Ураховуючи динамічний розвиток ІТ-галузі, партнерство з такою потужною компанією має великий потенціал і сприятиме якісній підготовці студентів. До того ж, ЕРАМ пропонує великий кейс високотехнологічних ІТ-продуктів, у тому числі для управлінського менеджменту», - підкреслив Василь КАРПУША.

Університет має великий досвід успішного співробітництва з провідними вітчизняними та міжнародними ІТ-компаніями, всесвітньо відомими виробниками програмного забезпечення та електроніки, зокрема, на базі закладу працюють ресурсні та навчальні центри компаній-партнерів.

Денис ГРИНЬОВ, керівник освітніх програм ЕРАМ, зазначив, що компанія зацікавлена у співпраці з Сумським державним університетом, який займає високі  позиції у міжнародних та вітчизняних рейтингах, забезпечує якісну підготовку спеціалістів. Він окреслив окремі напрямки спільної роботи та висловив сподівання на ефективне партнерство.

«Пишаємось партнерством із СумДУ і впевнені, що разом допоможемо студентам побудувати гідну кар’єру в ІТ. ЕРАМ – глобальна компанія, яка присутня на ринку України понад 15 років. 10 з них ми інвестуємо кошти та час у розвиток молодих фахівців та досвідчених професіоналів. Ми підрахували, що у 2021 понад 1000 молодших (так званих Junior) інженерів зможуть реалізувати свої таланти з ЕРАМ. Раніше ми були сфокусовані на містах присутності наших офісів, але тепер бізнес і освіта знаходять спільні інтереси без географічних обмежень», – підкреслив Денис ГРИНЬОВ.

Він зауважив, що компанія розширює своє представництво в регіонах України і зазначив, що одним із перспективних кроків розвитку співпраці з СумДУ може стати відкриття офісу у Сумах.

Довідково.

Заснована у 1993 році компанія EPAM Systems Inc. (NYSE: EPAM) є провідним світовим розробником цифрових  платформ, продуктів та складних дизайн та програмних рішень. Використовуючи свій багаторічний технологічний досвід та компетенції у сфері консалтингу, дизайну та інноваційних стратегій, EPAM тісно співпрацює зі своїми клієнтами для створення проривних рішень, що перетворюють складні бізнес-задачі у реальні бізнес-можливості. Команди професіоналів EPAM працюють із замовниками у більш ніж 35 країнах світу у Північній Америці, Європі, Азії та Австралії. EPAM стала однією з чотирьох технологічних компаній, які  щоразу входять до списку Forbes “25 публічних технологічних компаній, які швидко зростають”, починаючи з 2013 року, а також визнана лідером в індустрії ІТ-сервісів у списку Fortune “100 компаній, які швидко зростають” у 2019 та 2020 роках. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]