Дата публікації:
11 серпня 2021
Кількість переглядів:
2836
Поділитися:

10 серпня у Сумському державному університеті з візитом перебували заступниця Посла Федеративної Республіки Нігерія в Україні Дірісу ІРЕН та помічник Консула Посольства Федеративної Республіки Нігерія в Україні Укадіке ЧІНЕМЕРЕ.

Університет вони відвідали з метою ознайомлення з умовами навчання і проживання своїх співвітчизників, студентська іноземна спільнота яких у СумДУ – одна з найчисельніших. Наразі в нашому університеті навчаються 336 громадян Нігерії, переважна частина з них здобувають медичний фах.

На зустрічі у Конгрес-центрі представники Посольства обговорили з нігерійськими студентами питання навчання, проживання та проведення дозвілля. Пані Дірісу ІРЕН та пан Укадіке ЧІНЕМЕРЕ у рамках ознайомлення з матеріально-технічною базою СумДУ відвідали  Університетську клініку, Палац студентського спорту, бібліотечний комплекс і мали можливість переконатися, що університет має потужний потенціал для навчання іноземних студентів, а також забезпечує змістовне дозвілля, заняття спортом, комфортні побутові умови. 

Предметом розмови на зустрічі з першим проректором СумДУ Сергієм ЛЄОНОВИМ, представниками підрозділів, що опікуються іноземними студентами, були актуальні питання організації навчального процесу та перебування нігерійських студентів в Україні, а також подальша співпраця в галузі освіти. 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]