Дата публікації:
11 серпня 2021
Кількість переглядів:
2433
Поділитися:

11 серпня Сумський державний університет відвідав представник Шансінського аграрного університету (Китайська Народна Республіка) Ван ЦЗЮНЬЧЖУН.

Він зустрівся з першим проректором СумДУ Сергієм ЛЄОНОВИМ, представниками структурних підрозділів.

Візиту передували письмові перемовини щодо навчання китайських студентів в СумДУ. Як повідомив уповноважений для переговорів представник китайської сторони, 120 студентів Шансінського аграрного університету мають бажання освоювати магістерські програми у Сумському державному університеті за широким спектром спеціальностей. Передусім, найбільший інтерес викликають спеціальності економічного спрямування та менеджменту. Також у зоні зацікавленості – медицина, фізична культура, інженерія.

Учасники зустрічі обговорили конкретні питання щодо можливостей та формату навчання китайських студентів в нашому закладі, у тому числі, умов прийому, зважаючи на карантинні обмеження в Китаї на міжнародні поїздки.

Сергій ЛЄОНОВ запевнив представника китайської сторони, що СумДУ усіляко сприятиме реалізації спільного проєкту із закладом-партнером.

У рамках візиту пан Ван ЦЗЮНЬЧЖУН ознайомився з освітніми потужностями Сумського державного університету, матеріально-технічною базою закладу.

Позитивна налаштованість зустрічі, конструктивність діалогів дозволяють говорити про перспективи розвитку українсько-китайських взаємовідносин в галузі освіти.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]