Дата публікації:
01 вересня 2021
Кількість переглядів:
1663
Поділитися:

31 серпня у ефірі Українського радіо. Суми ректор Сумського державного університету Василь КАРПУША розповів про результати складання ЄВІ вступниками до магістратури в 2021 році.

Єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на базі Сумського державного університету проводиться третій рік поспіль. Відповідальним за проведення іспиту є Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти.

За інформацією директора Центру Олександра СИДОРЕНКА, на Сумщині 40% бакалаврів у 2021 році не склали ЄВІ. Натомість вступники до магістратури СумДУ продемонстрували достатньо високий рівень знань іноземної мови. «Показник успішності складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови вступниками до магістратури СумДУ вищий, ніж торік, і становить близько 80%», - зазначив у радіоефірі ректор Василь КАРПУША. Але й цей показник ще не є остаточним, оскільки попереду – додаткова осіння сесія, коли ті, хто не склав ЄВІ з першого разу, зможуть повторно спробувати свої сили та вступити до магістратури, в тому числі – на бюджетні місця.

На думку Василя КАРПУШІ, складання іспиту з іноземної мови для вступу до магістратури є необхідною практикою, оскільки наразі ринок праці в Україні потребує фахівців, які мають високий рівень володіння іноземними мовами, зокрема – англійською.

У СумДУ діє цільова комплексна програма «Мовна політика та її реалізація, у тому числі через підвищення рівня володіння іноземними мовами студентами та співробітниками – один із чинників успішності університету у міжнародному науково-освітньому просторі». Студенти університету вивчають іноземну мову як обов’язковий предмет протягом першого-другого курсів, далі, за потреби, вони можуть обрати іноземну мову дисципліною за вибором. Також протягом року в університеті реалізовуються додаткові курси для студентів-бакалаврів та випускників бакалавратури.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]