Дата публікації:
10 вересня 2021
Кількість переглядів:
1822
Поділитися:

День фізичної культури та спорту в Україні щорічно відзначається у другу суботу вересня. Цьогоріч свято, що популяризує фізичну активність і здоровий спосіб життя, припадає на 11 вересня.

Сумський державний університет приділяє велику увагу розвитку спорту та фізичного виховання. На базі університету розвиваються більше 40 видів спорту, працюють близько 100 спортивних секцій, студенти беруть участь у чемпіонатах України у складі спортивних команд. Понад 100 студентів СумДУ є рекордсменами та призерами Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, Всесвітніх зимових та літніх універсіад.

Зокрема, у Літніх Олімпійських іграх у Токіо, що відбулися цього року, взяли участь 5 здобувачів освіти СумДУ та 6 випускників останніх років. За підсумками ІII Всеукраїнської зимової універсіади 2021 року СумДУ – срібний призер, на XVI Літній універсіаді – на другій позиції серед усіх університетів України та є лідером у категорії найбільших ЗВО України.

Активному розвитку та значним спортивним здобутками СумДУ сприяє найбільша спортивна база серед закладів вищої освіти України: два центри олімпійської підготовки національних збірних - з легкої атлетики та пляжного волейболу, Палац студентського спорту, Центр спортивної медицини, більше 40 інших спортивних об’єктів, заміський спортивно-оздоровчий центр «Універ». У спортивних секціях, що працюють на базі університету, активно займаються понад 1000 студентів та співробітників.

Сумський державний університет вітає усіх шанувальників активного способу життя й спорту зі святом, бажає кожному міцного здоров’я, гарної фізичної форми та вагомих перемог!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]