Дата публікації:
21 вересня 2021
Кількість переглядів:
1623
Поділитися:

16 вересня Сумський державний університет відвідала делегація з міста Познань, Польща.

До складу делегації увійшли канцлер Каліської Академії (Познань, Польща) Грегорж ШИМАНСЬКИЙ, представник Медичного центру НСР (м. Познань, Польща) Лєслав ЛЕНАРТОВІЧ, директор PRO PROGRESS UKRAINE (Польща) Марина ДЕРБЕНЦЕВА та представник PRO PROGRESS UKRAINE (Польща) Томаш КРУЖИНСЬКИЙ.

Відбулася зустріч, на якій СумДУ представляли перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО та директор Медичного інституту Андрій ЛОБОДА.

Учасники зустрічі обговорили конкретні завдання у рамках впровадження лікарського та медсестринського обміну, зокрема, можливість навчання студентів медичних спеціальностей СумДУ за програмами подвійних дипломів, а також – стажування на базі Медичного центру НСР та подальшого працевлаштування.

«Сьогодні наше головне завдання – випрацювати ту форму співробітництва, яка буде вигідною і СумДУ, зокрема – студентам, і нашим польським партнерам. Але ми зацікавлені в тому, щоб наші студенти не просто виїжджали до Польщі, а щоб вони вчилися, отримували нові навички й поверталися працювати в Україну», – зазначив Сергій ЛЄОНОВ.

Про досвід співпраці Сумського державного університету з польськими партнерами учасникам зустрічі розповів начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО. Він зазначив, що наразі університет вже має більше 40 партнерів у Польщі. Спектр співробітництва широкий: реалізація спільних європейських проєктів, наукові дослідження, спільні публікації, академічна мобільність викладачів та студентів.

«Польща – наш стратегічний партнер багато років. Ми зацікавлені в програмах подвійного диплому та програмах обміну, адже для нас важливо, щоб студенти мали змогу отримати додаткові навички, практику, навчання в інших країнах. Зокрема, важливим та корисним стане співробітництво у рамках трикутника, що включає програми подвійного диплому між СумДУ та Каліською Академією, а також партнерство з Медичним центром НСР, який реалізує практичну складову підготовки студентів», - зазначив Костянтин КИРИЧЕНКО.

«Ми пропонуємо комплексну програму, яка відкриває нові перспективи для студентів, адже по її завершенні вони матимуть можливість залишитися працювати в Польщі або ж повернутися до України, маючи європейський досвід», –  підкреслив представник PRO PROGRESS UKRAINE (Польща) Томаш КРУЖИНСЬКИЙ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]