Дата публікації:
27 вересня 2021
Кількість переглядів:
1373
Аудіоверсія:
Поділитися:

У рамках перебування представників Сумського державного університету з робочим візитом в Ефіопії відбулась низка заходів, спрямованих на розвиток співпраці.

Зокрема, 24 вересня було підписано Меморандум про співпрацю між Сумським державним університетом та Університетом Аддис-Абеби. Урочиста процедура відбулась за участі Президента Університету, професора Тассев ВЕЛЬДЕХАННА, і представниці СумДУ – заступниці директора навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяни МАЙБОРОДИ. Події передували дистанційні перемовини партнерів і підписання Меморандуму ректором СумДУ Василем КАРПУШЕЮ.

Партнерство передбачає співпрацю у напрямах академічних обмінів викладачів та студентів, спільні наукові дослідження, участь у грантових проєктах тощо.  Університет Аддис-Абеби є найстарішим (заснований у 1950 році) і найбільшим вищим навчальним закладом Ефіопії, у якому навчається понад 45 тисяч студентів. За рейтингом Times Higher Education Rankings Університет Аддис-Абеби посідає позиції 401-500 серед світових університетів.

Підтримку в організації зустрічі та переговорів про співробітництво надало Посольство України в Ефіопії.

А 25 вересня відбулася зустріч Третього секретаря Посольства України в Ефіопії Олександра БОСАКА та Тетяни МАЙБОРОДИ з Генеральним директором у міжнародних справах Міністерства науки та вищої освіти Ефіопії паном Дессаленг САМУЕЛЕМ.

На зустрічі було обговорено питання розширення співпраці між навчальними закладами Ефіопії та України, впровадження програм подвійних дипломів та академічних обмінів, наукових досліджень, а також підписання меморандуму про співробітництво у сфері науки та освіти між міністерствами обох країн, надання щорічних стипендій ефіопським студентам для навчання в Україні.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]