Дата публікації:
29 вересня 2021
Кількість переглядів:
1639
Аудіоверсія:
Поділитися:

28 вересня у Сумському державному університеті в онлайн-форматі відбулась міжнародна конференція «Інтернаціоналізація вищої освіти – досвід проєкту THEA Ukraine: розширення перспектив для українських ЗВО».

Захід організований СумДУ спільно з Університетом прикладних наук                        м. Мюнстер (Німеччина) у рамках проєкту «THEA Ukraine: Підвищення кваліфікації для управлінського персоналу закладів вищої освіти в Україні за підтримки Німецької служби академічних обмінів DAAD».

У роботі конференції взяли участь провідні німецькі та українські експерти з питань інтернаціоналізації вищої освіти та науки, учасники проєкту «THEA Ukraine», представники майже 100 університетів України та Німеччини.

Учасники конференції ознайомились з результатами та напрацюваннями проєкту «THEA Ukraine», обговорили перспективи інтернаціоналізації Європейського простору вищої освіти, поділилися кращими практиками німецьких та українських університетів щодо організації успішного міжнародного співробітництва. Представники СумДУ презентували власні напрацювання і досвід практичного впровадження розробок проєкту. Зокрема, начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО поділився результатами реалізації спільного проєкту СумДУ з Університетом прикладних наук м. Мюнстер, що тривав три роки і був спрямований на підвищення кваліфікації управлінського персоналу, який займається питаннями інтернаціоналізації.

Даний захід відкрив перспективи подальшого співробітництва СумДУ з німецькими та українськими партнерами щодо підготовки спільних грантових проєктів в рамках потужних міжнародних програм, що фінансуються Німеччиною та ЄС.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]