Дата публікації:
29 вересня 2021
Кількість переглядів:
1564
Аудіоверсія:
Поділитися:

21-22 вересня Сумський державний університет був представлений на Дні української освіти «Study in Ukraine 2021», що відбувся у м. Абуджа за підтримки Посольства України у Нігерії.

Виставка була присвячена популяризації української освіти на західному узбережжі Африки.

СумДУ на заході презентувала заступниця директора навчально-наукового інституту бізнесу, економіки та менеджменту з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами Тетяна МАЙБОРОДА.

Презентаційний стенд університету викликав жвавий інтерес учасників виставки. Потенційні абітурієнти та батьки школярів активно цікавились можливостями отримання вищої освіти у СумДУ.

Також у ході візиту відбулася зустріч представниці університету  з Міністром освіти Федерального штату Абуджа Почесним Чуквуемека НВАДЖИУБА, на якій обговорювались питання визнання українських дипломів, надання стипендій нігерійським студентам на навчання в Україні, розширення співпраці між вищими навчальними закладами обох країн та підписання двосторонньої угоди про співпрацю у сфері освіти між Україною та Нігерією. Зокрема, пан ЧУКВУЕМЕКА висловив слова підтримки щодо співпраці між СумДУ та Університетом Бінгхем, як успішного прикладу партнерства вищих навчальних закладів двох країн.

До відома: наразі у СумДУ навчається 365 студентів з Нігерії. Це – найбільша студентська спільнота з країн Африки в університеті.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]