Дата публікації:
22 лютого 2012
Кількість переглядів:
2104
Поділитися:

З 17 січня доцент кафедри комп’ютерних наук секції інформаційних технологій проектування Сумського державного університету Віра Шендрик проходить стажування в Університеті МакМастер (Канада).

Стажування здійснюється на кафедрі комп’ютерних обчислень та програмного забезпечення під керівництвом професора Антуана Деза. На сьогодні Віра Шендрик є науковим співробітником Сучасної лабораторії оптимізації. Партнери лабораторії такі визначні індустріальні компанії як IBM, Bell Canada, Motorola, а також канадські націоналні установи  NSERC, Fields Institute, Mprime, Mitacs. Лабораторія займається розробкою чисельних методів оптимізації та розробкою нового програмного забезпечення на основі методів оптимізації. Ці методи застосовуються в медицині для оптимізації планування радиаційної терапії при лікуванні онкозахворювань, у фінансах для оптимізації ризиків, в інженерії для розробки нових видів літаків та транспортних засобів, а також у радіоелектрониці для розробки та мініатюризації мікросхем зі зменшеною тепловіддачею. До того ж співробітником лабораторії є випускник 1998 року фізико-технічного факультету (зараз ЕлІТ) СумДУ доктор наук Олександр Романко. Він одночасно працює у компанії Algorithmics In corporated, an IBM Company. Олександ не забуває СумДУ, бере активну участь в організації і проведенні спільних науково-практичних конференцій,  регулярно читає лекції студентам своєї альма-матер.

Для підвищення рівня викладацької діяльності в галузі математичного та комп’ютерного моделювання та інформаційних технологій Віра Шендрик відвідує лекції видатних професорів цього навчального закладу:

Нагадаємо, що університет МакМастер був заснований у Торонто у 1887 році на кошти сенатора та банкіра Уіл’яма МакМастера, тому носить його ім’я. У 1930 році його перенесли до міста Гамільтон. Тут вивчають та проводять дослідженя галузі у фізики, хімії, інженерії, комп’ютерних наук, біології, медицині, економіці, психології, релігії, мистецтві, юриспруденції. В університеті МакМастер навчалися та працювали  два лауреати Нобелівської премії: Майрон Скоулз Самуель – канадський та американський економіст, Нобелівську премію отримав у 1997 році;  та Бертрам Невілл  Брокхаус  – канадський фізик, Нобелівську премію отримав у 1994. На сьогодні відповідно до рейтингу  Times Higher education університеті МакМастер посідає четверте місце в Канаді та 65-те у світі.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]