Дата публікації:
13 жовтня 2021
Кількість переглядів:
1844
Аудіоверсія:
Поділитися:

12 жовтня Сумський державний університет відвідала делегація з Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), у складі ректора Костянтина СУХОГО та першого проректора Олександра ЗАЙЧУКА.

Від СумДУ гостей зустрічали ректор Василь КАРПУША, почесний ректор, голова вченої ради Анатолій ВАСИЛЬЄВ, перший проректор Сергій ЛЄОНОВ, проректор з наукової роботи Анатолій ЧОРНОУС і начальник управління міжнародного співробітництва Костянтин КИРИЧЕНКО.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом із питань формування контингенту студентів, забезпечення якості освіти, наукової діяльності, міжнародної роботи, публікаційної активності, а також обговорили можливі напрямки співпраці.

Про складові успішності СумДУ й шляхи розвитку гостям розповів Анатолій ВАСИЛЬЄВ. Він звернув увагу на представлення університету в престижних міжнародних рейтингах, системі заохочення працівників, розвитку наукової діяльності та бізнес-процесах.

«Створити виш високого рівня неможливо одним розчерком пера або вкладанням коштів, перш за все, необхідно створити умови, щоб запустити подальші процеси. Наша ж успішність обумовлена двома важливими складовими: чітко визначеною стратегією та мультидисциплінарністю», - зазначив почесний ректор СумДУ. 

У ході візиту керівники Українського державного хіміко-технологічного університету ознайомилися із навчально-науковою базою СумДУ, можливостями бібліотеки, лабораторією віртуальної та доповненої реальності, онлайн та відео-студією, навчальними аудиторіями та Центром олімпійської підготовки з пляжного волейболу. 

«СумДУ – це диво стрімкого розвитку регіонального закладу вищої освіти. Ми сподіваємося, що сьогодні закладемо міцне підґрунтя для плідної співпраці», – зазначив ректор УДХТУ Костянтин СУХИЙ.

«Ми відкриті для співробітництва з новими партнерами, тож, будемо докладати спільних зусиль, аби наші університети поєднала не лише спільна робота, але й міцна дружба», – підсумував ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Перспективи подальших взаємин між ЗВО ректори СумДУ та УДХТУ за результатами зустрічі завізували підписанням угоди про співпрацю.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]