Дата публікації:
23 жовтня 2021
Кількість переглядів:
1900
Поділитися:

22 жовтня Сумський державний університет відвідали координатор по Україні Посольства Танзанії у Швеції Едвард Габріель ПАУЛО, директор «Global Education Link» Закіа ХУССЕЙН, генеральний менеджер «Global Education Link» Реджіна ПРЕЙ.

На зустрічі з першим проректором СумДУ Сергієм ЛЄОНОВИМ, директором департаменту міжнародної освіти Миколою БОЖКОМ, заступницею директора ННІ БІЕМ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з міжнародними студентами Тетяною МАЙБОРОДОЮ було обговорено низку питань щодо навчання у СумДУ студентів із Танзанії, умови їх проживання в гуртожитках та розширення можливостей для вступу до університету  абітурієнтів з інших країн.

«Для нас ця зустріч дуже важлива, оскільки серед закладів вищої освіти України найбільше студентів з Танзанії навчається у Сумському державному університеті», - зазначив Сергій ЛЄОНОВ.

Директор «Global Education Link» Закіа ХУССЕЙН повідомила, що компанія відкриває свою філію в Кенії, тож висловила зацікавленість у розширенні партнерства і готовність сприяти вступу також і кенійських абітурієнтів до СумДУ. Сподівається пані Закіа ХУССЕЙН, зважаючи на гарні відгуки студентів, і на продовження співпраці у рамках залучення на навчання до університету танзанійських вступників.

Гості мали можливість ознайомитися з навчально-науковою базою та соціально-побутовою інфраструктурою СумДУ. Гарні враження на гостей справили унікальні можливості бібліотеки та лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», спортивних та культурних об’єктів.

До відома. У Сумському державному університеті наразі навчається понад півтори сотні студентів  із Танзанії. Це – друга за чисельністю іноземна студентська спільнота в університеті.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]