Дата публікації:
23 жовтня 2021
Кількість переглядів:
1857
Поділитися:

22 жовтня у Конгрес-центрі Сумського державного університету відбулася конференція «Від інституалізації до впливу: розвиток аналітичних центрів у державних університетах України».

Організаторами заходу виступили Сумський державний університет, Міжнародний фонд «Відродження», у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи, за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Мета заходу – спільний пошук можливостей для розвитку аналітичних центрів державних університетів України, а також посилення їх впливу на суспільний розвиток. Участь у конференції взяли представники аналітичних центрів, фондів та посольств.

Під час заходу учасники обговорили питання впливовості аналітичних центрів державного університету, організаційні та фінансові виклики розвитку аналітичних центрів державних університетів, перспективи посилення довіри до грантодавців, успішні практики аналітичної роботи.

«Ми спільно рухаємо країну в напрямку європейської інтеграції, бачимо Україну успішною європейською державою, в якій знання цінуються понад усе та є місце дослідженням. Університетські аналітичні центри в світовій практиці займають найвищі рядки міжнародних та національних рейтингів, оскільки вони поєднують глибоку аналітичну традицію, постійний пошук і дослідницьку енергію, яка виникає в університетських колективах», – зазначила заступниця виконавчого директора МФ «Відродження» Інна ПІДЛУСЬКА.

Почесний ректор, голова вченої ради СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ зазначив, що аналітична складова діяльності закладу була закладена ще під час створення першої стратегії його розвитку, перед розробкою якої було промоніторено нормативну базу європейського і світового освітнього простору та складено перелік показників, що визначають університет світового рівня.

«Сьогодні наш університет – це великий аналітичний центр. Жоден структурний підрозділ СумДУ не може обійтися без потужної багатопланової аналітичної діяльності», – підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Керівниця Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна СВІТАЙЛО подякувала адміністрації університету за підтримку, що надавалася центру протягом усіх років його існування, акцентувала увагу на тому, що університет має потужну школу аналітичного підходу до планування та реалізації певних стратегій.

«СумДУ – яскравий приклад університету, якому не потрібно чекати сигналу згори, він йде в авангарді процесу та досягає позитивного результату. До СумДУ має бути прокладена стежка делегаціями, котрі приїжджають та вивчають досвід того, що і як потрібно впроваджувати», – зазначив віцепрезидент з бакалаврських програм Київської школи економіки Єгор СТАДНИЙ.


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]