Дата публікації:
29 жовтня 2021
Кількість переглядів:
1746
Поділитися:

28 жовтня в Сумському державному університеті відбулося планове засідання Ради із забезпечення якості вищої освіти.

На порядок денний було винесено кілька питань, а саме: стан мовної підготовки здобувачів вищої освіти у СумДУ та напрями її удосконалення; підсумки атестації здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та заходи щодо підвищення якості її результатів; надання рекомендацій вченій раді СумДУ щодо затвердження освітніх програм.

Завідувачка кафедри іноземних мов Наталія ТАЦЕНКО презентувала присутнім результати вхідного тестування з англійської мови студентів першого курсу та результати, отримані з аналізу успішності складання єдиного вступного іспиту, а також окреслила напрями стану мовної підготовки, що потребують удосконалення.

За результатами обговорення отриманих даних, Рада з якості ухвалила низку рішень, спрямованих на підвищення рівня мовної підготовки здобувачів вищої освіти у СумДУ. Доцільним вбачається організація вивчення іноземної мови здобувачами освіти з комплектуванням груп з урахуванням рівня володіння мовою та внесення відповідних змін у навчальні програми. Окрім цього, рада з якості визначила заходи, спрямовані на підвищення кваліфікації викладачів іноземної мови та підвищення рівня володіння іноземними мовами випускників бакалавратури, зокрема – онлайн-тестування студентів 4 курсу за технологіями пробного ЄВІ.  

Голова Ради з якості, почесний ректор СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед здобувачів вищої освіти щодо важливості вивчення іноземної мови.

«Ми маємо не тільки організувати навчальний процес, але й донести до свідомості студентів, що в сьогоднішньому світі успішна кар’єра неможлива без знання англійської мови», – підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Про підсумки атестації здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та заходи щодо підвищення якості її результатів поінформувала учасників засідання начальниця навчального відділу з практики та інтеграційних зв`язків із замовниками кадрів Альона ЄВДОКИМОВА.

Вона зазначила, що в університеті проводиться системна робота з підвищення якості організації атестації здобувачів вищої освіти на завершальному етапі їх підготовки, зокрема, сформовано відповідну нормативну базу. З метою підготовки конкурентоспроможного випускника до удосконалення освітнього процесу, а також складу екзаменаційних комісій регулярно залучаються роботодавці та фахівці-практики.

За результатами розгляду питання визначено низку завдань щодо подальшої роботи, серед яких: внесення змін в існуючу нормативну базу в частині процедури аналізу підсумків проведення атестації здобувачів вищої освіти на рівні факультетів/інститутів, активізація роботи щодо залучення фахівців-практиків до співкерівництва або консультування здобувачів освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» при виконанні кваліфікаційних робіт тощо.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]