Дата публікації:
01 листопада 2021
Кількість переглядів:
13504
Поділитися:

29 жовтня Сумський державний університет відвідала делегація Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, яку очолила ректор Тетяна КАГАНОВСЬКА.

Також у складі делегації до СумДУ завітали проректори з науково-педагогічної роботи Каразінського університету: Олександр ГОЛОВКО, Олексій НАВРОЦЬКИЙ, Антон ПАНТЕЛЕЙМОНОВ і Володимир РОДЧЕНКО, а також в. о. начальника юридичного відділу Дарія ДЕМ’ЯНЕНКО.

Метою візиту став обмін досвідом, обговорення заходів на 2022 рік і підписання договору про співпрацю.

«Нам дуже приємно, що представники Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна знайшли час відвідати СумДУ, адже вже довгий час наші заклади пов’язує міцна дружба та взаємовигідна співпраця в освітній і науковій діяльності. Зі свого боку ми будемо і надалі робити все, щоб ця дружба тривала, а співпраця – розвивалася», – підкреслив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Під час зустрічі з керівництвом СумДУ учасники обговорили питання міжнародної грантової діяльності, що реалізується як на рівні університету, так і окремих структурних підрозділів, інструментарію мотивування науково-педагогічного складу СумДУ до участі в наукових та міжнародних проєктах, складові навчання іноземців, цифровізацію та особливості функціонування Університетської клініки.

У рамках практичного ознайомлення з діяльністю СумДУ гості відвідали Університетську клініку, онлайн-студію, лабораторію віртуальної та доповненої реальності «Ulab», Палац студентського спорту, інші об’єкти навчальної, соціальної та спортивної інфраструктури.

Ректор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Тетяна КАГАНОВСЬКА висловила думку, що адміністрації українських закладів вищої освіти мають активно зустрічатися, обмінюватися досвідом і напрацюваннями, допомагати й підтримувати один одного заради подальшого системного розвитку української освіти.

Конструктивним підсумком візиту стало підписання партнерської угоди між СумДУ та Каразінським університетом, що серед іншого передбачає спільну розробку і реалізацію наукових, навчальних, інноваційних проєктів, досліджень та програм.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]