Дата публікації:
02 листопада 2021
Кількість переглядів:
6917
Поділитися:

Світ багатшає з народженням людини і біднішає з її смертю… Так справедливо можна сказати про Ігоря Олександровича КОВАЛЬОВА. Сумський державний університет отримав у свій час прекрасного керівника і науковця і зазнав з його смертю важкої втрати.

Відійшла у вічність справді непересічна особистість… Почесний ректор СумДУ, Заслужений працівник освіти України, Заслужений професор СумДУ, завідувач кафедри прикладної гідроаеромеханіки, професор.

Кілька місяців тому Сумський державний університет щиро вітав свого першого ректора з 80-річчям, а нині змушений з болем сприйняти звістку про його смерть.

Навчальний заклад під керівництвом І.О. КОВАЛЬОВА (а це понад третина століття – з 1972 по 2004 роки) пройшов шлях від філії Харківського політехнічного інституту, фізико-технологічного інституту до створення потужного закладу вищої освіти Сумщини – Сумського державного університету.

Високий професіоналізм, мудрість, виваженість, врівноваженість, принциповість, справедливість, інтелігентність, людяність – спектр цих різнобічних якостей надзвичайно гармонійно поєднував у собі Ігор Олександрович, завдяки чому заслужив глибоку повагу трудового і студентського колективів, високий авторитет науково-освітянської спільноти.

У різних куточках України та за її межами працюють вихованці Ігоря КОВАЛЬОВА, з якими він щедро ділився знаннями, набутим досвідом, життєвою мудрістю.

Адміністрація, трудовий та студентський колективи Сумського державного університету висловлюють слова глибокої скорботи родині і близьким людям Ігоря Олександровича КОВАЛЬОВА.

Світлі спогади про цю неординарну людину, його приклад самовідданого служіння українській освіті і науці, його чесно прожите життя, будуть сильнішими за смерть…

Вічна і світла пам'ять!

 


Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]