Дата публікації:
04 листопада 2021
Кількість переглядів:
1980
Поділитися:

Кількість вакцинованих мешканців Сумщини зростає щодня. Однак, кількість тих, хто захворів на COVID-19, лишається високою. Коли мешканці області відчують зміни на краще? За якої кількості вакцинованих це можливо?

Лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, завідувач кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією Медичного інституту СумДУ Микола ЧЕМИЧ прокоментував ситуацію в ефірі програми «Сьогодні. Головне» регіонального телевізійного мовника UA:Суми.

Науковець порівняв досвід вакцинації у різних країнах та навів аргументи на користь необхідності щеплень. Зазначив, що вакцинація має бути колективною відповідальністю суспільства. Не варто боятися, але слід пам’ятати, що вакцина не почне захищати організм одразу після введення, тож навіть у чергах на вакцинацію люди мають дотримуватися соціальної дистанції та маскового режиму. Єдиним абсолютним протипоказанням до вакцинації, за словами Миколи ЧЕМИЧА, є алергічна реакція на певну вакцину.

«Щоб досягти зниження рівня захворюваності, вакцинованими мають бути вісімдесят і більше відсотків населення», – підкреслив науковець.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]