Дата публікації:
09 листопада 2021
Кількість переглядів:
2224
Поділитися:

Захід традиційно проводиться 9 листопада, у День української писемності та мови, двадцять перший рік поспіль. Мета написання радіодиктанту – об’єднати українців навколо державної мови.

Цьогорічний текст диктанту «Слідом за пам’яттю» належить перу українського письменника Юрія АНДРУХОВИЧА. Учасники загальноукраїнського флешмобу почули його в авторському виконанні.

Зважаючи на перебування Сумщини у «червоній зоні» епіднебезпеки, до аудиторії СумДУ запрошували тільки тих, хто має сертифікати про вакцинацію. Серед учасників: викладачі, співробітники, здобувачі освіти. Дехто бере участь у заході щороку, дехто – вперше. Варто відзначити, що традиційно долучаються до написання радіодиктанту іноземні студенти університету.

Завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ переконаний, що писати диктант варто, перш за все, для себе особисто, щоб відчути свою причетність до України, а також – причетність до людей грамотних.

«Диктант національної єдності – важливий захід. Щороку він нагадує, що українська мова – єдина для всієї України! Взяти участь у написанні диктанту – це приєднатися до того ланцюжка, що об’єднує українців у різних містах, об’єднує Україну зі сходу до заходу», – зазначив перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]