Дата публікації:
10 листопада 2021
Кількість переглядів:
2367
Поділитися:

9 листопада у Сумському державному університеті відбулась міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми спортивної медицини та боротьби з допінгом у спорті». У режимі онлайн конференція зібрала 270 науковців, фахівців спортивної медицини, фізичної культури, спорту та фізичної реабілітації із різних країн світу.

Організаторами заходу  виступили: Міністерство освіти і науки України, Міністерство молоді та спорту України, Сумський державний університет, Федерація легкої атлетики України, Національний антидопінговий центр України, під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, за участі консорціуму проєкту REHAB програми ЄС Еразмус+.

Голова організаційного комітету конференції –  голова вченої ради, почесний ректор СумДУ, голова Сумського відокремленого підрозділу «Спортивна студентська спілка України» Анатолій ВАСИЛЬЄВ представив учасникам спортивну інфраструктуру СумДУ й відзначив, що спорт завжди був знаковою складовою діяльності університету.

«На базі університету розвивається 42 види спорту, розвинена інфраструктура, функціонують два Державні центри олімпійської підготовки. Крім того, одним зі структурних підрозділів СумДУ є потужний Медичний інститут, у складі якого працює Університетська клініка. Такий симбіоз: медінститут, університетська клініка і розвинена спортивна діяльність у свій час привели до створення центру спортивної медицини. Враховуючи високий рівень професійних підходів до спорту в СумДУ, ми не можемо залишити поза увагою таку тематику, як спортивна медицина й, зокрема, боротьба з допінгом у спорті», - підкреслив Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Під час конференції учасники розглянули низку важливих питань, зокрема, проблеми спортивного тренування в аспекті спортивної медицини; антидопінговий контроль у спорті; допінг в дитячо-юнацькому спорті; сучасні можливості медико-біологічного супроводу підготовки спортсменів у видах спорту, що потребують прояву витривалості; особливості підготовки спортсменів в умовах пандемії COVID-19.

Володимир ПЛАТОНОВ, академік Національної  академії наук, голова комісії НОК України, видатний вчений в галузі фізичної культури і спорту, відзначив розвиток спортивної науки, спорту вищих досягнень у СумДУ, зазначивши, що підтримка цих напрямків є практикою більшості авторитетних університетів світу.

У своїх доповідях спікери висловили подяку організаторам конференції за  актуальну тематику та залучення до її роботи визнаних і досвідчених професіоналів, надали практичні рекомендації спортивним тренерам, керівникам спортивних установ щодо поглибленого медичного супроводу спортсменів, методик спортивного харчування, реабілітації в спорті, збереження і зміцнення здоров’я в умовах пандемії, а також висловили побажання організаторам започатковану конференцію зробити щорічною.  

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]