Дата публікації:
06 грудня 2021
Кількість переглядів:
2210
Поділитися:

6 грудня з нагоди  Міжнародного дня людей з інвалідністю в Сумському державному університеті відбулися обласні змагання з плавання серед дітей із обмеженими фізичними можливостями. Організатори змагань – Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа «Інваспорт» та Спортивний клуб СумДУ.

У вітальному слові проректор СумДУ з науково-педагогiчної роботи Олександр БРІЖАТИЙ, звертаючись до учасників змагань та батьків юних спортсменів, наголосив, що в університеті ведеться робота з реабілітації та допомоги особам різного віку, котрі мають інвалідність. Надаються медичні, психологічні, педагогічні, оздоровчі, спортивні та інші послуги, спрямовані на відновлення та компенсацію порушених або втрачених функцій, для досягнення і підтримки соціальної незалежності, трудової адаптації та суспільної інтеграції в цілому.

«У медичному інституті та в Університетській клініці постійно впроваджуються нові методики, розробляється індивідуальні програми реабілітації, застосовується нове обладнання, за міжнародними програмами підвищується кваліфікація персоналу, періодично проводяться заходи оздоровчого, корекційного та пізнавального спектру для осіб з інвалідністю», – підкреслив Олександр БРІЖАТИЙ.

У СумДУ  створено умови для фізичного розвитку дітей із різними нозологіями,  збільшена кількість і якість оздоровчих сервісів, у тому числі – для занять спортивним, оздоровчим і компенсаторним плаванням, гідрокінезотерапією та аквафітнесом. Окрім плавання спортивна інфраструктура університету надає можливості особам з інвалідністю займатися легкою атлетикою, силовими, ігровими та інтелектуальними видами спорту, кіберспортом. Серед них – майстри спорту та майстри спорту міжнародного класу, призери міжнародних змагань. Університет постійно надає допомогу в організації тренувальних та змагальних заходів для цієї категорії осіб, долучається до організації регіональних і всеукраїнських змагань. 

Сумський державний університет бажає всім учасникам змагань перемоги, в першу чергу над самим собою, а їхнім батькам – витримки, оптимізму, здоров’я, а також реалізації планів щодо виховання і соціалізації дітей!

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]