Дата публікації:
13 грудня 2021
Кількість переглядів:
2164
Поділитися:

10 грудня в Конгрес-центрі Сумського державного університету відбувся підсумковий круглий стіл за проєктом «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

Проєкт реалізується у 10 областях України в співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» за підтримки Інституту зовнішніх культурних зв’язків (IFA) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Сумщині проєкт реалізують Сумський державний університет і громадська організація «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини».

Метою проєкту є підвищення професіоналізму лідерів громадських організацій, зокрема – молоді, у питанні миротворчості, розвиток діалогу шляхом посилення блогерства і громадського лідерства, об’єднання зусиль лідерів громад із різних областей України в єдину платформу.

Під час круглого столу учасники обговорили результати проєкту, домовилися про співпрацю, визначили пріоритетні напрями подальшої діяльності. Координатор проєкту в Сумській області, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій СумДУ Олег ТУЛЯКОВ розповів, що в рамках програми була реалізована низка заходів щодо налагодження ділової комунікації з молодими лідерами громад, проведено соціологічне дослідження, організовувалися тренінги та блог-кафе на актуальні для активної молоді теми.

Про залучення наукового та студентського потенціалу університетів до виконання проєкту присутнім розповіла керівниця Координаційного центру гуманітарної політики СумДУ Ніна СВІТАЙЛО. «Ми пишаємося тим, що СумДУ ввійшов до десятки потужних університетів, які працювали над реалізацією проєкту», – зазначила науковиця.  

Керівниця Центру соціальних досліджень СумДУ, доцент кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Андріана КОСТЕНКО звернула увагу на важливість реалізації в територіальних громадах проєктів, спрямованих на молодь. Науковиця підкреслила, що не варто ставитися до молоді як до ресурсу, адже вона – цінність, якою потрібно пишатися, берегти та створювати умови, щоб цю цінність не втратити. «Приклад СумДУ та деяких територіальних громад доводить, що створити комфортні умови для молоді можна, якщо робота проводиться системно».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]