Дата публікації:
14 грудня 2021
Кількість переглядів:
2284
Поділитися:

14 грудня Сумський державний університет відвідали представники Херсонського державного університету. Метою робочого візиту стали обмін досвідом впровадження освітніх інновацій і визначення перспектив майбутньої співпраці між закладами вищої освіти.

На зустрічі з керівництвом СумДУ обговорювалися питання організації освітнього процесу, наукової діяльності, міжнародної співпраці, фінансові та соціальні аспекти розвитку.

Учасники делегації з Херсону цікавились стратегією інтеграції СумДУ в європейський і світовий освітній простір, практикою партнерства із закордонними науковими та освітніми інституціями в рамках міжнародних програм і проєктів, профорієнтаційною роботою, впровадженням ІТ-технологій в навчальний процес, мотиваційними механізмами кадрової роботи.

Сумський державний університет має цілий комплекс успішних академічних практик, тож представники адміністрації радо поділились досвідом і висловили готовність до налагодження конструктивного діалогу з колегами з ХДУ з метою побудови довготермінового співробітництва.

«Ми відкриті до співпраці й готові ділитися досвідом із іншими закладами вищої освіти. Сподіваємося, що таке партнерство буде плідним і продуктивним», – зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Під час перебування в СумДУ гості ознайомилися із можливостями інформаційно-бібліотечної системи, відвідали центр підтримки сім’ї «Студентський лелека», онлайн- та відеостудію, ІТ-центри компаній-партнерів, а також мали нагоду спостерігати на моніторах за ходом заняття студентів-медиків з використання віртуальних технологій у лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab».

Колеги з Херсонського державного університету відзначили системні компетентністні підходи СумДУ до формування стратегії розвитку, вдосконалення менеджменту, освітніх технологій, організації навчального процесу.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]