Дата публікації:
16 грудня 2021
Кількість переглядів:
11956
Поділитися:

16 грудня на базі Сумського державного університету відбувся ІІ етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, що об’єднав у творчому змаганні понад 50 представників учнівської та студентської молоді.

Учасниками конкурсу традиційно стали студенти закладів вищої та фахової передвищої освіти гуманітарних та негуманітарних напрямів навчання.

Під час урочистого відкриття заступник директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації Юрій ХАРЛАМОВ зазначив, що конкурс виконує важливу місію – сприяє вихованню поваги й любові до української мови, яка є фундаментом для розбудови незалежності нашої країни. Про роль мови як потужного  інформаційного інструменту говорив у своєму вітальному слові до учасників голова журі конкурсу, завідувач кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир САДІВНИЧИЙ.

Перший проректор СумДУ Сергій ЛЄОНОВ наголосив, що університет підтримує різні напрямки розвитку молоді й пишається тим, що вже багато років є базою для проведення мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. «Я впевнений, що для кожного з вас цей конкурс стане черговим етапом особистого розвитку. Успіхів вам і перемог!», - побажав учасникам перший проректор.

Гарний настрій і позитивну атмосферу конкурсантам подарували творчі колективи культурно-мистецького центру СумДУ.

Результати творчого змагання стануть відомі після перевірки робіт і засідання журі. Традиційно переможець представлятиме свій навчальний заклад у всеукраїнському етапі конкурсу.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]