Дата публікації:
20 грудня 2021
Кількість переглядів:
2581
Поділитися:

Сумський державний університет із глибоким смутком повідомляє про смерть нашого колеги, видатного науковця, талановитого педагога й наставника, завідувача кафедри фізіології і патофізіології з курсом медичної біології Олександра Васильовича АТАМАНА.

Важко переоцінити внесок професора Олександра АТАМАНА у розвиток української науки й освіти. Його професійний шлях у СумДУ розпочався у 1993 році й був пов’язаний із невпинним розвитком, багаторічною сумлінною працею та визначними здобутками. Олександр Васильович був організатором та беззмінним завідувачем однієї з кафедр фундаментальної підготовки студентів-медиків з фізіології та патофізіології, віце-президентом Наукового товариства патофізіологів України, створив потужну і знану в країні та за її межами школу патофізіологів, був автором унікального підручника з патофізіології, за яким навчаються сьогодні вітчизняні та іноземні студенти, під його керівництвом захищені численні кандидатські та докторські дисертації.   

Серед нагород, отриманих Олександром АТАМАНОМ – премія ім. О. О. Богомольця Національної академії наук України (2003 р.), почесна грамота Міністерства освіти України (2000 р.), нагрудний знак «Відмінник освіти» (2011 р.), нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «За наукові та освітні досягнення» (2018 р.).

Адміністрація, трудовий та студентський колективи Сумського державного університету висловлюють слова глибокої скорботи родині і близьким людям Олександра Васильовича АТАМАНА. Пішла у вічність видатна особистість, але плоди праці, якій присвятив своє життя Олександр Васильович, продовжують жити… 

Вічна і світла пам'ять!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]