Дата публікації:
21 грудня 2021
Кількість переглядів:
2343
Поділитися:

17 грудня Сумський державний університет взяв участь у першому благодійному вечорі телеканалу СТС «Час дарувати», що відбувся за підтримки облдержадміністрації, народних депутатів, державних організацій, територіальних громад, приватних структур.

У рамках телепроєкту «Час дарувати» стартував збір коштів для закупівлі надважливого апарату – церебрального оксиметру для відділення інтенсивної терапії новонароджених Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.

За словами медиків, цей апарат, у комплексі тотальної гіпотермії підвищує шанси на одужання новонароджених, які цього потребують, запобігаючи появі ДЦП.

«Це чудова і дуже корисна соціальна ініціатива, до якої долучається уся Сумщина: державні організації, і в тому числі – Сумський державний університет, профспілки, бізнес, просто небайдужі жителі області. Символічно, що благодійний вечір відбувся напередодні Дня Святого Миколая, який у християнській традиції уособлює благочинність, є  покровителем дітей та молоді, а свято на його честь символізує щедрість та безкорисливу допомогу», - зазначив ректор СумДУ Василь КАРПУША.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]