Дата публікації:
23 грудня 2021
Кількість переглядів:
3586
Поділитися:

23 грудня Сумський державний університет із робочим візитом відвідали заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ та перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО.

У коворкінгу «Універ City» відбулася презентація наукових досягнень університету, зокрема напрямків державної атестації, за результатами якої університет став лідером серед українських закладів вищої освіти. Заступника Міністра було поінформовано про тематику науково-дослідної діяльності, участь у конкурсах Національного фонду досліджень України, обсяги укладених договорів на проведення досліджень, виготовлення науково-технічної продукції, показник яких перевищив минулорічний більш ніж удвічі.

Також заступнику Міністра було представлено практику міжнародної співпраці, партнерства із закордонними науковими та освітніми інституціями в рамках міжнародних програм і проєктів. Наразі університет співпрацює з 300 партнерами у 55 країнах світу. Стратегічними партнерами СумДУ є університети Великобританії, Ірландії, Китаю, Німеччини, Польщі, Словаччини, США.  Цього року університет отримав рекордну кількість грантових проєктів, зокрема, за програмою ЄС Еразмус+, напрям «Жан Моне» – 10 з 26 проєктів, що були підтримані в Україні.

Під час перебування у СумДУ Олексій Шкуратов ознайомився з інформаційно-бібліотечною системою СумДУ, її структурою, сервісами та послугами, впровадженням ІТ-технологій в навчальний процес, зокрема, можливостями лабораторії віртуальної та доповненої реальності «Ulab», відвідав ІТ-центри компаній-партнерів, Центр колективного користування науковим обладнанням, лабораторію біонанокомпозит, соціальні та спортивні об’єкти. Заступник Міністра відзначив інноваційні потужності університету, успішну командну роботу.

«Сумський державний університет віддалений від столиці, але навіть за якістю студентських робіт ми бачимо, що СумДУ – перший, а це означає, що ви маєте інші переваги, які дозволяють отримувати високий результат. Передусім, це - команда. Тут дійсно працюють кваліфіковані фахівці, які під керівництвом ректора та проректорів сумлінно і якісно виконують свою роботу», – зазначив Олексій Шкуратов.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]